روغن توربین چیست؟

روغن توربین چیست ، انواع روغن توربین

روغن توربین چیست؟

در این مقاله قصد بر این داریم تا با هم بررسی کنیم روغن توربین چیست؟ انواع روغن توربین کدامند؟ 7 خواص روغن توربین ، فرمول روغن توربین و تعمیر و نگهداری روغن توربین و سیستم‌های توربین چگونه است ، امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده و با نظرات خود به کیفیت بهبود مقالات سایت پترو تجارت گستر آرین کمک کنید. با تشکر از شما بابت همراهی شما.

روغن توربین چیست؟

روغن‌های توربین طیفی از سیالات هستند که برای روانکاری اجزای متحرک توربین های بخار، توربین های گاز، کمپرسورها و سایر ماشین آلات توربو فرموله می شوند. آنها معمولا با روغن های پایه با کیفیت بالا و یک بسته افزودنی حاوی مواد افزودنی ضد سایش و آنتی اکسیدان ساخته می شوند که از تشکیل لجن و لاک محافظت می کند.

روغن های توربین برای چه مواردی استفاده می شوند؟

امروزه روغن های توربین برای نیروگاه های با سوخت فسیلی از جمله نیروگاه های توربین گازی، نیروگاه های سیکل ترکیبی و نیروگاه های بخار استفاده می شود . وظایف اصلی روغن توربین علاوه بر عملکرد خنک کننده، سایش و محافظت در برابر خوردگی به شرح زیر است: روغن کاری توربین و یاتاقان ژنراتور.

روغن توربین چه ویژگی هایی دارد؟

7 خواص روغن های توربین

  • ویسکوزیته مناسب …
  • ظرفیت جداسازی آب بالا …
  • خورنده نیست و از ایجاد زنگ زدگی جلوگیری می کند. …
  • پایداری در برابر اکسیداسیون …
  • مقاومت در برابر کف کردن. …
  • ظرفیت جداسازی هوا بالا …
  • پایداری در ذخیره سازی طولانی مدت

محصولات مرتبط : روغن بهران توربین 32 ، روغن بهران توربین 46 ، روغن بهران توربین 68 ، روغن بهران توربین 100 ، روغن بهران توربین 150

روغن توربین چه نوع روغنی است؟

روغن های پایه نفتی

روغن های بخار، گاز و توربین های آبی ترکیبی از روغن های پایه نفتی بسیار تصفیه شده یا هیدروفرآوری شده هستند، معمولا ISO VG 32 و 46 یا 68 جزو پر کاربردترین این روغن ها هستند.

روغن توربین از چه چیزی ساخته شده است؟

فرمولاسیون روغن توربین نسبتاً ساده است. آنها مخلوطی از مواد زیر هستند: روغن پایه، بازدارنده های خوردگی، بازدارنده های اکسیداسیون، کف زدا و دمولسیفایرها . روغن پایه معمولاً 97 درصد یا بیشتر از فرمول روغن توربین است.

مطالب پیشنهادی : روغن صنعتی چیست ؟ جامع و کاربردی

فرمولاسیون روغن توربین

مانند هر روغن دیگری، روغن های توربین از روغن پایه و مواد افزودنی تشکیل شده اند.

روغن پایه 97 درصد یا بیشتر از روغن توربین را تشکیل می دهد. این می تواند مصنوعی، نیمه مصنوعی یا معدنی باشد.

مواد افزودنی معمولاً تنها 1 درصد از روغن توربین را تشکیل می دهند . اگرچه از نظر کمیت بسیار کوچکتر هستند، اما نقش اساسی در فرمول روغن توربین دارند. برای به حداقل رساندن کف کردن، جلوگیری از زنگ زدگی و اکسیداسیون، جداسازی آب و غیره به روغن افزودنی های پیشرفته اضافه می شود.

افزودنی هایی به روغن پایه اضافه می شود تا خواص موجود آن را تقویت کند یا حتی ویژگی های جدیدی را اضافه کند. وظیفه افزودنی های روغن توربین افزایش عمر مفید روغن توربین و همچنین محافظت از اجزای توربین است.

ترکیب مناسب روغن های پایه و افزودنی ها برای کاهش تاثیر اکسیداسیون و تخریب حرارتی که ممکن است منجر به تشکیل لجن و لاک شود، حیاتی است.

روغن توربین چیست ، انواع روغن توربین

آیا روغن توربین قابل اشتعال است؟

خطرات آتش سوزی و انفجار غیرمعمول : این ماده ممکن است بسوزد، اما به آسانی مشتعل نمی شود . اگر ظرف به درستی خنک نشود، ممکن است در گرمای بالا آتش بگیرد.

تفاوت بین توربین و روغن هیدرولیک چیست؟

تفاوت روغن هیدرولیک و روغن توربین چیست؟ یکی از ویژگی های مهم روغن هیدرولیک تمیز بودن آن است. ویژگی دیگر خواص ضد سایش خوب است. در روغن توربین، تمرکز بر پایداری اکسیداسیون، ضد سایش و جلوگیری از زنگ زدگی است.

خواص روغن توربین چیست

روغن توربین در معرض دما و فشار بالا قرار دارد. فرمول پیشرفته آن به حفظ خواص خوب برای اطمینان از روانکاری مداوم و محافظت از توربین کمک می کند. برخی از آنها مقاومت در برابر خوردگی، ضد اکسیداسیون افزایش یافته، ویژگی های ضد کف، ویسکوزیته مناسب و پایداری بالا هستند .

بیایید در مورد هر کدام بیشتر بدانیم:

ویسکوزیته

ویسکوزیته روغن یکی از مهم ترین ویژگی های هر روغن موتور است. به مقاومت روغن در برابر جریان اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر روان کننده نازک باشد، ویسکوزیته پایینی دارد. از طرفی روغن های غلیظ ویسکوزیته بالاتری دارند.

این خاصیت به نوع توربین و فشاری که توربین تحت آن کار می کند بستگی دارد. به عنوان مثال، ویسکوزیته روغن مورد استفاده در یک توربین دریایی با کاهنده دنده و یک گروه کوچکتر با یاتاقان های حلقه یکسان نخواهد بود.

مطالب پیشنهادی : شاخص گرانروی ویسکوزیته چیست؟

برای توربین‌های بزرگ یا توربین‌هایی که در صنایع دریایی استفاده می‌شوند، ویسکوزیته یک عامل مهم در ارزیابی کیفیت و عملکرد روغن توربین است.

بنابراین، مطمئن شوید که با نوع و عملکرد توربین مطابقت دارد تا بهترین نتیجه را بگیرید.

ظرفیت جداسازی آب بالا

توربین ها امولسیون آب در روغن ایجاد می کنند. منجر به تراکم یا نشتی می شود. روغن توربین باید قابلیت دمولاسیون یا قابلیت جداسازی آب بالایی داشته باشد. به عبارت دیگر پس از آلوده شدن باید آب را به راحتی جدا کند.

این ویژگی هم برای توربین ها و هم برای ماشین آلات صنعتی بسیار مهم است زیرا می تواند عمر مفید روغن توربین و توربین را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

خواص ضد خوردگی

خوردگی یکی از رایج ترین واکنش های شیمیایی است. این به دلیل مشتقات اکسیداتیو موجود در روغن رخ می دهد. از طرفی زنگ زدگی در تماس هوا و آب با آهن و فولاد ایجاد می شود.

روغن بهران توربین با عملکرد بالا دارای مواد افزودنی با کیفیتی است که از ایجاد زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری می کند. به این ترتیب عمر و عملکرد ماشین آلات صنعتی را گسترش می دهند.

برای مطالعه بیشتر درباره روغن هیدرولیک می‌توانید از مقاله روغن هیدرولیک چیست استفاده کنید.

خواص ضد کف

کف کردن، خواص روغن روان کننده را کاهش می دهد. از آنجایی که تماس مداوم با هوا وجود دارد، احتمال اکسیداسیون بیشتر است. به همین دلیل است که کف کردن باعث کاهش قابل توجهی در عملکرد و اختلال در عملکرد سیستم می شود.

روغن توربین با کیفیت بالا از مواد ضد کف تشکیل شده است – مواد افزودنی که خطر تشکیل کف را به حداقل می رساند.

خواص ضد اکسیداسیون

روغن ها در دماهای بالا یا زمانی که در معرض هوا قرار می گیرند اکسید می شوند. با این حال، این منجر به ایجاد اسیدهای خطرناک و ترکیبات اکسیداتیو می شود. در نتیجه، این اجزا ممکن است باعث تشکیل و تجمع رسوبات شوند.

اکسیداسیون یکی از دلایل اصلی خرابی توربین است. به همین دلیل است که روغن توربین با کیفیت باید دارای افزودنی های ضد اکسیداسیون قوی باشد.

خواص ضد سایش عالی

شفت اصلی توربین با سرعت بسیار بالایی می چرخد ​​و مستعد ساییدگی و پارگی است. روغن توربین باید از مواد افزودنی ضد سایش با کیفیت بالا تشکیل شده باشد که آسیب به شفت اصلی را کاهش دهد. همچنین باید از گیربکس توربین در برابر سایش محافظت کند زیرا برای افزایش سرعت چرخش شفت اصلی استفاده می شود.

مطالب پیشنهادی : آنالیز روغن صنعتی

انواع روغن های توربین

بر اساس نوع توربین، روغن های توربین به توربین های گازی، آبی، بخاری و بادی تقسیم می شوند. بیایید در مورد هر نوع توربین و روان کننده مورد نیاز آن بیشتر بیاموزیم.

توربین های گازی

به توربین گازی، توربین احتراقی نیز گفته می شود . این موتور نوعی موتور احتراق داخلی و پیوسته است که از یک کمپرسور گاز دوار بالادست، یک محفظه احتراق و یک توربین پایین دست تشکیل شده است.

توربین های گازی در دماهای بسیار بالا کار می کنند که معمولاً از 71 درجه سانتیگراد تا 121 درجه سانتیگراد می رسد. محیط های عملیاتی شدید دلیل رایج خرابی زودرس روغن هستند. به همین دلیل است که روغن های توربین گاز باید چنین دمای عملیاتی بالایی را برطرف کنند.

توربین های هیدرولیکی

از توربین های آبی در نیروگاه های برق آبی استفاده می شود. آنها انرژی را از جریان آب به یک محور چرخان برای تولید برق منتقل می کنند. هنگامی که آب به پره های آنها می رسد، توربین های آبی می چرخند یا می چرخند.

برای مطالعه بیشتر در مورد انواع روغن هیدرولیک و مشخصات هر کدام، می‌توانید به مقاله انواع روغن هیدرولیک مراجعه کنید.

این نوع از توربین ها به روغن هایی نیاز دارند که پایداری هیدرولیتیکی و امولسیون پذیری بالایی داشته باشند. این ویژگی ها عمر روغن توربین را که در تماس مداوم با آب است افزایش می دهد. پایداری ویسکوزیته نیز برای عملکرد روغن توربین آبی به دلیل تغییرات مکرر دمای محیط ضروری است.

انواع روغن توربین ، فرمولاسیون روغن توربین

توربین های بخار

توربین های بخار به طور گسترده ای در تولید برق استفاده می شوند. آنها در برنامه های عملیاتی مداوم و شرایط عملیاتی شدید مانند آلودگی آب یا دمای شدید کار می کنند. به این ترتیب، توربین های بخار ممکن است با مشکلات عملکردی متعددی مواجه شوند.

روانکاری برای عملکرد کلی آنها ضروری است و عملکرد بهینه آنها را تضمین می کند. انتخاب روغن توربین بخار با کیفیت یک فرآیند چند مرحله ای است. روغن باکیفیت باید از لجن، زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری کند و از خنک شدن کارآمد سیستم اطمینان حاصل کند. مهمتر از همه، باید روانکاری بهینه بلبرینگ ها را فراهم کند.

مطالب پیشنهادی : تفاوت روغن هیدرولیک و روغن گیربکس

توربین های گازی مشتق از هوا

روغن روان کننده در این نوع توربین در تماس مستقیم با سطوح فلزی است که دمای آن تا 316 درجه سانتی گراد می رسد. بنابراین، توربین‌های گاز مشتق از هوا نیازمند استفاده از روغن‌هایی با پایداری حرارتی و اکسیداسیون بالا هستند. این توربین ها معمولاً نیاز به استفاده از روغن های روان کننده مصنوعی با خلوص بالا دارند.

تعمیر و نگهداری سیستم توربین

کیفیت روغن توربین برای دستیابی به عملکرد بهینه توربین ضروری است. با این حال، اهمیت نگهداری سیستم توربین را نباید در محیط های صنعتی نادیده گرفت. بررسی‌های نامنظم و نگهداری نامناسب ممکن است باعث ایجاد طیف گسترده‌ای از مشکلات عملکردی شود، از جمله کاهش عمر روغن، افزایش جریان روغن زباله، فواصل زمانی توقف مکرر و کاهش عمر یاتاقان توربین.

در اینجا چند نکته برای نگهداری سیستم توربین وجود دارد که باید فوراً آنها را اجرا کنید.

روغن خود را تمیز نگه دارید

با حفظ تمیزی روغن توربین خود، عمر مفید ماشین آلات و تجهیزات خود را افزایش می دهید. یعنی آلودگی ذرات باعث کاهش عمر یاتاقان ها و چرخ دنده ها می شود. منابع متعددی برای آلودگی نفت وجود دارد. حتی اگر روغن تمیز باشد، رسوبات ایجاد می شود.

برای تمیز نگه داشتن روغن موتور توربین خود، مطمئن شوید که سیستم را به طور منظم چک کرده و مطمئن شوید که سیستم فیلتراسیون در حد یکسان است.

در مرحله بعد، از تامین کننده OEM خود در مورد سطح تمیزی ISO مورد نظر (تعداد ذرات ISO) سوال کنید . آنها نکات ساده ای در مورد چگونگی افزایش تمیزی سیستم به شما ارائه می دهند.

روغن توربین را خشک نگه دارید

قبلاً در بالا اشاره کردیم که آب یکی از مضرترین آلاینده های روغن موتور توربین است. آلودگی آب بر ساختار لایه روغن تأثیر می گذارد و همچنین باعث ایجاد ترک های ریز در زیر سطح می شود.

این پدیده را تردی هیدروژنی نیز می نامند و در اثر جذب هیدروژن در ماده ایجاد می شود. درجه شکنندگی هیدروژن به مقدار هیدروژنی که به سطح می رسد بستگی دارد و می تواند در طول زمان به سمت حفره شدن پیش برود.

تکنیک های زیادی برای حذف آب از سیستم روانکاری استفاده می شود، مانند تصفیه گریز از مرکز یا آبگیری خلاء. اولین مورد به ویژه برای حذف غلظت های زیاد آب موثر است.

کاهش نشت روغن

مطمئن شوید که سیستم را به طور منظم بازرسی می کنید تا هرگونه مشکل نشتی روغن را شناسایی کنید. با ارزیابی مهر و موم یاتاقان ها، اتصالات لوله خنک کننده، اتصالات سوپاپ و خطوط تامین روغن شروع کنید. اگر نشتی آشکار سیستم وجود دارد اما در شناسایی منبع آن مشکل دارید، با یک تکنسین حرفه ای مشورت کنید.

آنالیز روغن توربین

تجزیه و تحلیل روغن توربین یک بخش اساسی از نگهداری سیستم توربین است. این بینش حیاتی در مورد سلامت سیستم روغنکاری توربین ارائه می دهد و علائم اولیه زوال یا آلودگی سیستم را شناسایی می کند. این فرصتی است که هر گونه مشکل عملکرد را به موقع برطرف کنید و حداکثر زمان کارکرد و طول عمر توربین های خود را تضمین کنید.

فرآیند آنالیز روغن توربین بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک نمونه روغن بردارید و آن را برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستید. آزمایشگاه روغن را برای ارزیابی وضعیت آن تجزیه و تحلیل می کند و هر گونه آلاینده احتمالی موجود را مشخص می کند.

کلام آخر

استفاده از روغن توربین با کیفیت بالا برای عملکرد و سلامت سیستم توربین ضروری است. نقش های متعددی از جمله روانکاری سیستم، خنک سازی و کاهش سرعت را ایفا می کند.

از آنجایی که این نوع روغن در معرض شرایط سخت کاری مانند دمای بالا یا فشار بالا قرار دارد، نیاز به استفاده از روغن های پایه با کیفیت و افزودنی های با کارایی بالا دارد. آنها باید به ماشین آلات صنعتی شما دارای مقاومت پیشرفته ضد زنگ و ضد خوردگی، افزایش ضد کف، دمولاسیون خوب، پایداری خوب و خواص ویسکوزیته مناسب باشند.

مهمتر از همه، توجه داشته باشید که انتخاب نوع مناسب روغن توربین فقط نیمی از کار انجام شده است. نیم دیگر تعمیر و نگهداری منظم سیستم است که عمر تجهیزات و روان کننده های شما را افزایش می دهد.

با تشکر از شما برای مطالعه مقاله روغن توربین چیست ، امیدواریم توانسته باشیم به شما کمک کرده باشیم. برای مطالعه دیگر مقاله های ما می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

پترو تجارت گستر آرین مفتخر است در زمینه فروش روغن صنعتی ایرانی و خارجی ، انواع روغن های هیدرولیک موجود در بازار ایران و جهان ، با بهترین کیفیت و ارائه گارانتی تمام محصولاتمان ، در پیش‌برد برای داشتن حداکثر کارایی در حوزه فنی شما عزیزان یاری رساند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تماس مستقیم