روغن انتقال حرارت چیست؟

روغن حرارتی چیست

روغن انتقال حرارت چیست؟

آیا تا به حال برای شما هم سوال پیش آمده که روغن انتقال حرارت چیست ؟ در مورد کاربردهای آن و انواع مختلف روغن حرارتی کدام‌ها هستند؟

و یا اینکه برای خرید روغن حرارت بهران و مطمئن‌ترین روغن انتقال حرارت بهران با بهترین قیمت روغن بهران حرارت را از کجا استعلام بگیریم و خریداری کنیم. در این مقاله به پاسخ تمام این سوالات خواهیم رسید. خوشحالیم که از این صفحه دیدن می‌کنید و پترو تجارت گستر آرین را انتخاب کرده‌اید.

روغن انتقال حرارت چیست و چه فوایدی دارد؟

روغن انتقال حرارت معمولاً یک روغن معدنی، بر پایه سیلیکون یا مصنوعی است که در صنعت برای خنک کردن و گرم کردن کارخانه ها و فرآیندهای صنعتی استفاده می شود. در زمینه گرمای فرآیند صنعتی، روغن حرارتی وظیفه انتقال انرژی حرارتی را در سطح دمایی مطلوب از تولید کننده به مصرف کننده بر عهده می گیرد.

محصولات مرتبط : روغن بهران حرارت

به دلیل خواص روغن حرارتی، روغن انتقال حرارت به عنوان جایگزینی برای بخار در تولید حرارت در فرآیندهای صنعتی در محدوده دمایی تا 420 درجه سانتیگراد شناخته شده است. خواص مفید روغن حرارتی شامل نقطه جوش بالا است که در ترکیب با نقطه انجماد پایین، امکان استفاده در محدوده دمایی وسیع بدون تشکیل بخار را فراهم می کند.

مزایای روغن انتقال حرارت در یک نگاه:

  • انتقال حرارت تقریباً بدون فشار در محدوده دمایی وسیع
  • نگهداری کم سیستم های روغن حرارتی
  • بدون نیاز به تصفیه آب
  • قابلیت کنترل
  • هزینه سرمایه پایین

انواع روغن انتقال حرارت ، انواع مختلف روغن حرارتی

انواع مختلف روغن حرارتی در صنعت

تا اینجای کار درباره اینکه روغن انتقال حرارت چیست یا به طور خلاصه روغن حرارتی چیست صحبت کریدم، اکنون درباره انواع روغن انتقال حرارت با هم به موضوعات زیر نگاهی بیاندازیم.

در فناوری فرآیندهای صنعتی، حرارت در سطوح مختلف دمایی مورد نیاز است. بسته به سطح دما، رسانه های مختلف انتقال حرارت برای انتقال انرژی حرارتی مناسب هستند. علاوه بر روغن حرارتی، رسانه های زیر نیز رسانه های رایج انتقال حرارت صنعتی هستند:

  • آب: آب – چه در حالت مایع و چه در حالت بخار – به دلیل ظرفیت گرمایی ویژه بالا، یک وسیله انتقال حرارت عالی است. به خصوص بخار مزیت انتقال انرژی کم تلفات را از طریق لوله ها ارائه می دهد.
  • هوا: هوا همچنین می تواند به عنوان واسطه ای برای انتقال حرارت، معمولاً در مدارهای باز، عمل کند. با این حال، ظرفیت گرمایی ویژه بسیار کمتر از آب است.
  • ذوب نمک: مذاب نمک معمولاً مخلوطی از نیترات سدیم و نیترات پتاسیم است. دمای تا 550 درجه سانتیگراد قابل تشخیص است.
  • فلزات مایع: فلزات مایع در کاربردهای خاص مانند راکتورهای هسته ای به عنوان رسانه انتقال حرارت برای دماهای بسیار بالا استفاده می شوند.

انواع مختلف روغن انتقال حرارت چیست ؟

به طور کلی سیالات انتقال حرارت به سه دسته طبقه بندی می شوند. اینها شامل سیالات با دمای پایین، سیالات با دمای متوسط ​​و سیالات با دمای بالا هستند. به طور معمول، HTF های دمای پایین زیر دمای 0 درجه سانتی گراد تا حدود -100 درجه سانتی گراد استفاده می شود.

چرا انواع مختلف روغن حرارتی وجود دارد؟

به طور کلی سیالات انتقال حرارت به سه دسته طبقه بندی می شوند. اینها شامل سیالات با دمای پایین، سیالات با دمای متوسط ​​و سیالات با دمای بالا هستند. به طور معمول، HTF های دمای پایین زیر دمای 0 درجه سانتی گراد تا حدود -100 درجه سانتی گراد استفاده می شود. مواد شیمیایی مورد استفاده به عنوان HTF با دمای پایین هیدروکربن ها، روغن های سیلیکون و نمک هستند. گلیکول هایی مانند اتیلن گلیکول، بیوگلیکول (1،3 پروپاندیول) و پروپیلن گلیکول برای محافظت در برابر یخ زدگی در دمای زیر 0 درجه سانتیگراد استفاده می شوند و می توانند تا 176.6 درجه سانتیگراد با افزودنی مناسب استفاده شوند. HTF با دمای بالا برای دماهای بالاتر از 176.6 درجه سانتیگراد تا 350 درجه سانتیگراد استفاده می شود.

روغن انتقال حرارت چیست

روغن حرارتی یا بخار – کدام وسیله انتقال حرارت مناسب تر است؟

در انتقال حرارت فرآیند صنعتی، این سوال اغلب در محدوده دمایی تا 420 درجه سانتیگراد مطرح می شود که آیا روغن حرارتی یا بخار باید به عنوان واسطه انتقال حرارت استفاده شود. تفاوت اصلی بین این دو رسانه در سطح فشار نهفته است: در حالی که یک سطح فشار بسیار بالا برای انتقال حرارت با بخار مورد نیاز است، روغن حرارتی گرمای فرآیند را با فشار بسیار پایین‌تری فراهم می‌کند. در دمای زیر 355 درجه سانتیگراد، سیستم ها فقط باید فشار تولید شده توسط پمپ گردش خون را در نظر گرفت.

مزیت: به لطف خواص روغن حرارتی، طراحی فناوری سیستم به طور قابل توجهی ساده تر و مقرون به صرفه تر از بخار است.

استفاده از حرارت فرآیند به طور پایدار – با سیستم های روغن حرارتی

مزایای سیستم های روغن حرارتی برای تامین گرمای فرآیند بسیار زیاد است: برخلاف دیگ بخار، استفاده از روغن حرارتی نیازی به تصفیه آب ندارد و این بدان معناست که هزینه های سرمایه گذاری کمتر است. علاوه بر این، خوردگی در سیستم روغن حرارتی رخ نمی دهد، که هزینه های نگهداری را نیز پایین نگه می دارد.

روغن حرارتی به عنوان مبدل حرارتی از نظر پایداری نیز دارای مزایایی است، زیرا عمر طولانی دارد. گرمایش غیرمستقیم با استفاده از سیستم روغن حرارتی نیز این مزیت را دارد که می توان چندین مصرف کننده گرما را با یک بخاری تامین کرد.

روغن حرارتی چیست

روغن حرارتی چیست و از کجا می توان خرید؟

روغن حرارتی اساساً برای انتقال گرما از یک مکان معین به مکان دیگر استفاده می شود، پس از اینکه با هر روشی که قادر به انجام آن باشد، از قبل گرم شده است، خواه مشعل، مقاومت یا دستگاه دیگری باشد. روغن حرارتی همچنین به عنوان مایع انتقال حرارت، HTF یا سیال حرارتی شناخته می شود.

در پترو تجارت گستر آرین ما روغن بهران حرارت را از طریق فروشگاهمان که متعلق به شما عزیزان است عرضه می کنیم ، جایی که می توانید انواع مختلف مایعات انتقال حرارت را برای رفع نیازهای هر صنعتی پیدا کنید.

در هر صورت، روغن انتقال حرارت که در مقایسه با سیستم‌های معمولی به معنای یک انقلاب واقعی تکنولوژیک است، در فرآیندهایی که نیاز به دمای بالا (بین 180 درجه سانتی‌گراد تا 280 درجه سانتی‌گراد) اما با عملکرد کم فشار دارند، به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در فرآیندهایی استفاده می شود که در آنها گرمایش و سرمایش روی همان تجهیزات مورد نیاز است.

سیالات انتقال حرارت نقش ارزشمندی در هیترهای گردشی و فرآیندهای گرمایش صنعتی دارند. در حالی که همه انواع فرآیندها از این سیالات استفاده می کنند، هیچ نوع سیالی وجود ندارد که برای همه عملیات ایده آل باشد. در عوض، تعدادی از عوامل وجود دارد که سیال انتقال حرارت مناسب را برای هر فرآیند تعیین می کند.

عوامل انتخاب روغن انتقال حرارت

چهار عامل اصلی وجود دارد که بر نوع سیال انتقال متناسب با یک پروژه خاص تأثیر می گذارد. اولین مورد دما است. حداقل و حداکثر دمای عملیاتی مستقیماً با انواع سیال ارتباط دارد.

به عنوان مثال، آب دارای حداکثر دمای پایین تری نسبت به سایر سیالات انتقالی است و مذاب نمک می تواند در دماهای بسیار بالاتری کار کند.

قابلیت پمپاژ یکی دیگر از نکات مهم است. سیال باید بتواند با سرعت جریان و راندمان مطلوب پمپاژ و گردش شود تا گرمایش و عملیات موثر حفظ شود.

به طور مشابه، الزامات فشار نیز مناسب بودن سیال انتقال حرارت را تعیین می کند. اگر سیال برای فشارهای بالاتر یا کمتر از نیاز پروژه مناسب تر باشد، می تواند منجر به ناکارآمدی شود.

در نهایت، پایداری حرارتی باید در نظر گرفته شود. اگر سیال تحت گرمای عملکرد منظم تجزیه شود، خواص فیزیکی سیال را تغییر خواهد داد. در حالی که این البته کارایی عملیاتی را تحت تأثیر قرار می دهد، می تواند خطرناک باشد و خطر آسیب جدی برای تجهیزات ایجاد کند.

عوامل دیگر که در انتخاب روغن انتقال حرارت مناسب است عبارتند از:

  • خوردگی
  • انجماد
  • چرخه های گرم/سرد
  • اقتصاد بلند مدت
  • سمیت

موارد عملی

در عمل، استفاده صنعتی از روغن حرارتی مزایای زیادی را برای فعال کردن سیستم‌های کنترل حرارت پیشرفته به ارمغان آورده است که عملکرد بسیار بالاتر و صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه ارائه می‌دهد.

این به این دلیل است که ویژگی‌های روغن حرارتی از خوردگی یا رسوب در لوله‌هایی که آن را حمل می‌کنند جلوگیری می‌کند و ایمنی بیشتری را در فعالیت‌های خاص صنعت یا شرکتی که نیاز به سیستم گرمایش کارآمد و غیرمستقیم دارد، فراهم می‌کند.

اگر صرفه جویی در سوخت مربوط به فرآیند گرمایش با روغن حرارتی را که بین 20 تا 25 درصد در رابطه با استفاده از بخار تخمین زده می شود را اضافه کنیم، خواهیم دید که این یک سیستم کارآمد، پیشرفته و اقتصادی است.

با تشکر از شما برای مطالعه مقاله روغن انتقال حرارت چیست یا روغن حرارتی چیست بعلاوه انواع مختلف روغن حرارتی ، امیدواریم توانسته باشیم به شما در شناخت انتخاب روغن حرارتی کمک کرده باشیم.برای مطالعه دیگر مقاله های ما می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محصولات ما هستید، می توانید از طریق فرم یا تلفن با ما تماس بگیرید. ما خوشحال خواهیم شد که به شما کمک کنیم و به هر سوالی در مورد محصولات خود پاسخ دهیم.

پترو تجارت گستر آرین مفتخر است در زمینه فروش روغن صنعتی ایرانی و خارجی ، انواع روغن های هیدرولیک موجود در بازار ایران و جهان ، با بهترین کیفیت و ارائه گارانتی تمام محصولاتمان ، در پیش‌برد برای داشتن حداکثر کارایی در حوزه فنی شما عزیزان یاری رساند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تماس مستقیم